Een cliëntaccount aanmaken

Let op: Heb je geen knop 'Cliënt toevoegen'? Dan is er waarschijnlijk een koppeling met het EPD. In dat geval worden accounts vanuit het EPD aangemaakt in Minddistrict en kun je niet handmatig cliënten toevoegen in Minddistrict. Neem contact op met je applicatiebeheerder als je hier vragen over hebt.

Om een cliëntaccount aan te maken ga je naar de tab 'Cliënten' en klik je op '+ Cliënt toevoegen'.

Om een account aan te maken heb je de volgende gegevens nodig:

• Geslacht
  • Voor en achternaam
  • E-mailadres
  • Geboortedatum

Afhankelijk van de instellingen op jouw platform kan het ook nog nodig zijn om BSN, telefoonnummer, Cliënt ID (meestal het EPD nummer) in te voeren. Je hebt de optie om een label toe te voegen of een pakket klaar te zetten voor de cliënt. Dit zijn optionele opties.

Als je alle gegevens hebt ingevoerd klik je op 'Toevoegen' en wordt het account aangemaakt. Je cliënt ontvangt op het opgegeven e-mailadres een welkomstmail waarmee hij of zij een wachtwoord kan aanmaken en kan inloggen.

Problemen met het aanmaken van een account?

• Krijg je bij het toevoegen van een cliënt de melding "Er bestaat al een gebruiker met dit e-mailadres"? Dan is er al een account op dit adres aangemaakt en kan er geen nieuw account worden aangemaakt. Klik hier voor meer informatie wat je in deze situatie kunt doen.
  • Heb je geen knop '+Cliënt toevoegen'? Dan is er waarschijnlijk een koppeling met het EPD. In dat geval worden accounts vanuit het EPD aangemaakt in Minddistrict en kun je niet handmatig cliënten toevoegen in Minddistrict. Neem contact op met je applicatiebeheerder als je hier vragen over hebt.
  • Ontvangt de cliënt geen welkomstmail? Controleer dan of het e-mailadres correct is ingevoerd of vraag of de email in de spambox terecht gekomen is.