Je kunt een cliënt een account geven in Minddistrict via het menu 'Cliënten'.

Via dit menu kom je in je cliëntoverzicht en kun je nieuwe cliëntaccounts aanmaken via de knop 'Cliënt toevoegen'.

Om een account aan te maken heb je de volgende gegevens nodig:

• Geslacht
  • Voor en achternaam
  • E-mailadres
  • Geboortedatum

Afhankelijk van de instellingen op jouw platform kan het ook nog nodig zijn om BSN, telefoonnummer, Client ID (meestal het EPD nummer) in te voeren.

Als je alle gegevens hebt ingevoerd klik je op 'Toevoegen' en wordt het account aangemaakt. Je cliënt ontvangt op het opgegeven e-mailadres een welkomstmail waarmee hij of zij een wachtwoord kan aanmaken en kan inloggen.

Problemen met het aanmaken van een account?

• Krijg je bij het toevoegen van een cliënt de melding "Er bestaat al een gebruiker met dit e-mailadres"? Dan is er al een account op dit adres aangemaakt en kan er geen nieuw account worden aangemaakt. Zoek in dat geval het reeds bestaande account op.
  • Heb je geen knop 'Cliënt toevoegen'? Dan is er waarschijnlijk een koppeling met het EPD. In dat geval worden accounts vanuit het EPD aangemaakt in Minddistrict en kun je niet handmatig cliënten toevoegen in Minddistrict. Neem contact op met je applicatiebeheerder als je hier vragen over hebt.