Een cliënt heeft volgens de AVG-wet het recht op verwijdering van zijn of haar account. Vraagt een cliënt een verwijdering van zijn of haar account aan, dan kun je dit verzoek indienen bij de applicatiebeheerder van het Minddistrict platform. Hij of zij kan vervolgens het verzoek tot verwijdering aanvragen bij Minddistrict.

Bij verwijdering van een account wordt alle data (dit betreft onder andere alle data in de modules, inclusief de feedback door de hulpverlener, dagboeken, gesprekken en accountinformatie), definitief verwijderd. Dit is een onomkeerbare actie. De data kan niet meer worden teruggehaald.

Procedure van de servicedesk

Om het verzoek te kunnen verwerken heeft de servicedesk van Minddistrict de platform URL nodig en het geanonimiseerde cliënt ID. Je kunt deze informatie aanleveren aan de applicatiebeheerder. Klik hier hoe de platform URL kunt vinden en klik hier hoe het cliënt ID kunt vinden.

Als de servicedesk van Minddistrict alle benodigde informatie heeft ontvangen van de applicatiebeheerder, wordt er gevraagd om een bevestiging van het verwijderverzoek. Het verwijderen van een account is namelijk een onomkeerbare actie. Mogelijk kan de applicatiebeheerder jou als hulpverlener vragen om deze bevestiging. Zodra de servicedesk de bevestiging heeft ontvangen, zal het verzoek binnen 5 werkdagen worden verwerkt. Er wordt een bevestigingsmail naar de applicatiebeheerder gestuurd als het account is verwijderd.