Je moet als hulpverlener aan een cliëntaccount gekoppeld zijn om dit account te mogen bekijken en bewerken. Er zijn verschillende routes om gekoppeld te worden:

• Als je als hulpverlener zelf een cliëntaccount aanmaakt, wordt je automatisch gekoppeld.
  • Een hulpverlener die reeds gekoppeld is kan een andere hulpverlener koppelen.
  • Een gebruiker met de rol Secretaresse kan hulpverleners koppelen.

Een andere hulpverlener (of supervisor) koppelen

Om een hulpverlener te koppelen neem je de volgende stappen:

1. Open het dossier van een cliënt.
  2. Ga in het dossier naar 'Professionals' (linkermenu).
  3. Klik op 'Hulpverlener koppelen'.
  4. Selecteer de gewenste hulpverlener en klik op 'Hulpverlener koppelen'.

Het is ook mogelijk om een supervisor te koppelen. Een supervisor is iemand die mee moet kunnen kijken in het dossier, maar niet actief begeleidt. Iemand die als supervisor gekoppeld is, kan geen berichten sturen en ontvangen van de cliënt. De supervisor kan wel zien wat de cliënt in de modules heeft geschreven en welke feedback de hulpverlener hier op heeft gegeven.

Om iemand als supervisor te kunnen koppelen heeft hij de rol van 'supervisor' nodig. Deze rol kan aan een professional worden gegeven door de applicatiebeheerder van het Minddistrict platform.

Jezelf of andere hulpverleners ontkoppelen

Je kunt jezelf of andere hulpverleners ontkoppelen van een cliëntaccount.

Belangrijk: Wanneer je jezelf of andere ontkoppeld is het belangrijk dat tools die je begeleidt worden overgedragen! De cliënt loopt namelijk vast wanneer de niemand de module begeleid.

Om jezelf of een hulpverlener te ontkoppelen neem je de volgende stappen:

1. Open het dossier van een cliënt.
  2. Ga in het dossier naar 'Professionals' (linkermenu).
  3. Klik op 'Beheer relatie'.
  4. Vink de tools aan om de begeleide tools te ontkoppelen.
  5. Selecteer de hulpverlener die de tools gaat begeleiden.
  6. Klik op 'Tools overdragen aan hulpverlener'.

Neemt de hulpverlener geen tools over? Dan kun je klikken op 'Ontkoppel tools'.