Mobiele modules zijn, naast geschikt voor het web, ook geschikt gemaakt voor de Minddistrict app (lees hier meer over het verschil tussen modules en mobiele modules).

Mobiele modules zijn online interventies die je als hulpverlener kan inzetten als ondersteuning of als aanvulling op een (behandel)traject. Deze modules worden in samenwerking met experts en cliënten ontwikkeld. Ze bevatten uitleg, video’s en illustraties, oefeningen en voorbeelden.  Als hulpverlener kun je feedback geven op de oefeningen van je cliënt.

In de catalogus kun je zien welke mobiele modules er voor jou beschikbaar zijn in het platform. Filter in je catalogus op 'Mobiele modules'.

Hoe start je een mobiele module?

1. Zoek in de catalogus naar de gewenste mobiele module en klik op 'Wijs toe'.

2. Selecteer de gewenste cliënt.

3. Kies of je de module wilt toevoegen aan een bestaande modulelijst of een nieuwe modulelijst wilt starten (voor meer informatie zie kopje 'Modulelijst').

4. Stel in of je de mobiele module met of zonder feedback wilt begeleiden. Klaar!

Mobiele module begeleiden

Als hulpverlener kun je een mobiele module begeleiden. Je opent een mobiele module als volgt:

• Ga naar het dossier van je cliënt
  • Ga in het linker-menu naar 'Module'
  • Open de mobiele module dit je wilt bekijken. Je ziet dan dit:

In de linker kolom zie de je hoofdstukken in de mobiele module. In de blauwe kolom zie je de sub-stappen van de hoofdstukken. Door deze sub-stappen aan te klikken zie je de inhoud zoals de cliënt dit te zien krijgt.

Mobiele module passend maken

Je kunt een mobiele module passend maken voor de cliënt. Je kunt ervoor zorgen dat bepaalde hoofdstukken niet worden weergegeven voor de cliënt. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer er delen van de module niet relevant zijn voor de behandeling, of om de module korter te maken voor de cliënt. Dit kun je doen door de slider te verschuiven.

Verzendmomenten

Mobiele modules waar je feedback op geeft, bevatten 'verzendmomenten'. Zodra de cliënt bij zo'n verzendmoment is aangekomen, krijg je een taak om feedback te geven op de oefeningen. De feedback die je verstuurt is een soort gesprek. Cliënten kunnen dus reageren op jouw feedback.

Modulelijst

Een modulelijst zijn twee of meerdere modules die achterelkaar kunnen worden geplaatst. Hierdoor kan de cliënt een route door verschillende modules lopen. De modules worden dan niet los van elkaar aangeboden maar de cliënt kan pas starten met volgende module als de eerste modules is afgerond. Hierdoor kan de cliënt zich focussen op een gericht onderwerp van de behandeling.

Wanneer er meerdere modules achterelkaar worden geplaatst, zal de cliënt alleen de eerste module op zijn of haar homepage zien.

Wanneer je meerdere modules los van elkaar wilt aanbieden aan de cliënt, kun je een nieuwe modulelijst starten. De cliënt kan aan meerdere modules tegelijk werken.

Instellingen

Je vindt de instellingen van een mobiele module als je op het tandwieltje klikt. Dit kun je doen:

• Titel van de modulelijst aanpassen;
  • Feedback aan/uit zetten;
  • De begeleidend hulpverlener wijzigen;
  • Modulelijst verwijderen.

Let op: Het verwijderen van een mobiele module is alleen mogelijk als de cliënt nog niet is begonnen met de module. Zodra een cliënt de module opent, wordt de module gelogd in het dossier van de cliënt.

Je kunt een niet-gestarte module in een modulelijst ook verwijderen door op het prullenbak-icoontje te klikken.