Een dagboek is een goede tool om inzicht te krijgen in patronen en voortgang. Bijvoorbeeld in je stemming, je emoties of hoeveel je drinkt. Het bijhouden van een dagboek kan heel nuttig zijn. Het geeft je cliënt meer inzicht. Het geeft jou meer inzicht. En het biedt tijdens een face-to-face gesprek goede handvatten om over te praten. Een mooie ondersteuning voor elk traject dus!

Er is een ruime set aan dagboeken beschikbaar zodat er altijd wel één past. Notificaties herinneren cliënten eraan hun dagboek via de app in te vullen.

Hoe start je een dagboek?

1. Zoek in de catalogus naar het gewenste dagboek
  2. Klik op 'Toevoegen aan cliënt'  (zie afbeelding)
  3. Selecteer de gewenste cliënt
  4. Stel reminders in voor je cliënt. Klaar!

Een dagboek begeleiden

Een dagboek heeft geen actieve begeleiding nodig. Er zitten geen feedbackmomenten in zoals bij een module of persoonlijke route bijvoorbeeld. Daarom ontvang je geen notificaties als je cliënt zijn of haar dagboek heeft ingevuld. Het is echter wel raadzaam om regelmatig in het dagboek te kijken wat je cliënt heeft ingevuld. Je kunt een bericht sturen als je wilt reageren op het dagboek. Of je kunt de voortgang face-to-face bespreken.

Zo bekijk je het dagboek van je cliënt:

1. Op het dossier van je cliënt
  2. Ga naar het menu-item Dagboek
  3. Je kunt de voortgang zien in de kalender, grafiek en de tijdlijn. Klik in de kalender de blauwe balkjes aan om te zien wat je cliënt heeft ingevuld.

Een dagboek aanpassen

Je kunt een aantal aanpassingen maken in een dagboek. Open hiervoor het dagboek. Ga vervolgens naar de tab 'Configuratie'. Je kunt hier:

• De begeleiden hulpverlener wijzigen
  • Een dagboek archiveren
  • De takenplanning wijzigen (reminders voor de cliënt).

Let op: als je een dagboek archiveert kan de cliënt het dagboek niet langer invullen. Eerder ingevulde momenten blijven gewoon bewaard en zichtbaar. Je kunt een gearchiveerd dagboek altijd weer activeren.