Het Minddistrict platform biedt beveiligde communicatie tussen cliënten en hulpverleners. Zo kun je beveiligd berichten versturen. Om berichten te kunnen sturen start je een gesprek. In dit gesprek kunnen alle deelnemers 1 of meerdere berichten sturen. 


Voor een hulpverlener zijn dit:

  • Alle cliënten waar je aan gekoppeld bent
  • Alle professionals in het platform


Een bericht sturen


Je kunt berichten sturen in een bestaand gesprek of een nieuw gesprek starten:

  • Bestaand gesprek: Bestaande gesprekken kun je vinden via het menu 'Gesprekken' boven in je menu. Open een gesprek uit de lijst door deze aan te klikken. Je kunt onderaan reageren. 
  • Nieuw gesprek: Een nieuw gesprek starten met je contactpersonen doe je via de knop 'Start gesprek' op je home-page (zie afbeelding). Je kunt je gesprek een onderwerp  geven en vervolgens je eerste bericht in het gesprek typen. 



Een bericht ontvangen


Je kunt van je contactpersonen ook berichten ontvangen. Je ontvangt een e-mail als je een nieuw bericht hebt ontvangen. De inhoud van dit bericht kun je (in verband met veiligheid) alleen in Minddistrict lezen. Alle ongelezen berichten zie je in het panel 'Gesprekken' op je homepage. Klik het bericht aan om het te lezen en (indien gewenst) op te reageren. 


Als je online bent in het platform en je gesprekspartner is dat ook, dan ontvang je geen notificatie e-mail. 


Wil je het aantal notificatie e-mails dat je ontvangt aanpassen, dan kun je dat doen bij je instellingen.


Een gesprek beheren


Een gesprek heeft altijd een beheerder. Dit is de persoon die het gesprek is gestart. Dit kan dus zowel de cliënt als de hulpverlener zijn. Als beheerder van een gesprek kun je:

  • Het onderwerp van een gesprek aanpassen.
  • Deelnemers toevoegen.
  • Deelnemers verwijderen.
  • Een bijlage versturen.
  • Een bericht bewerken.
  • Eventueel een videobelgesprek starten.


Cliënten kunnen berichten versturen en ontvangen vanuit de Minddistrict app. Het is niet mogelijk voor cliënten om bijlagen te openen en versturen via de app. Wanneer cliënten via het web inloggen op hun mobiele telefoon, is het wel mogelijk om bijlagen te openen en te versturen. 



Een gesprek verlaten


Als deelnemer kun kun je een gesprek verlaten. Je kunt dan nog wel de historie van het gesprek terugzien, maar je zult geen nieuwe berichten meer ontvangen in dat gesprek. 


De beheerder van het gesprek kan het gesprek niet verlaten. 


Groepsgesprek starten


De beheerder van een gesprek kan deelnemers toevoegen aan een gesprek. Zo ontstaat er een groepsgesprek met meer dan 2 deelnemers. Als hulpverlener kun je een groepsgesprek starten met 1 of meerdere cliënten én 1 of meerdere hulpverleners. Je kunt alléén je eigen contactpersonen toevoegen aan een gesprek. Via het 'deelnemers' icoon kun je deelnemers toevoegen.


Wanneer er deelnemers in een gesprek worden gebracht die géén contactpersoon van elkaar zijn, dan krijgen zij automatisch de optie aangeboden om een nickname in te stellen. Zo kunnen zij anoniem deelnemen aan het gesprek.


Cliënten kunnen ook een groepsgesprek starten. Zij kunnen bijvoorbeeld hun naasten toevoegen in een gesprek met de hulpverlener. Ook cliënten kunnen alleen hun eigen contactpersonen toevoegen in een gesprek. 


Anoniem


Als hulpverlener heb je toegang tot de dossiers van jouw eigen caseload. Het is mogelijk om uitgenodigd te worden in gesprekken met cliënten die niet tot jouw caseload behoren. Om de privacy van deze cliënten te waarborgen zie je een nickname van de cliënt of je ziet 'anoniem'. Anoniem betekend dat deelnemers nog geen nickname hebben ingesteld. Als je gaat deelnemen aan gesprek met onbekende deelnemers, wordt je automatisch gevraagd om eerst de nickname in te stellen.