INHOUDSOPGAVE


Gesprekken


Het Minddistrict platform biedt beveiligde communicatie tussen cliënten en hulpverleners. Zo kun je beveiligd berichten versturen. Om berichten te kunnen sturen start je een gesprek. In dit gesprek kunnen alle deelnemers 1 of meerdere berichten sturen. 


Voor een hulpverlener zijn dit:

  • Alle cliënten waar je aan gekoppeld bent
  • Alle professionals in het platform


Een bericht sturen


Je kunt berichten sturen in een bestaand gesprek of een nieuw gesprek starten.

  • Bestaand gesprek: Bestaande gesprekken kun je vinden via het menu 'Gesprekken' boven in je menu. Open een gesprek uit de lijst door deze aan te klikken. Je kunt onderaan reageren. 
  • Nieuw gesprek: Een nieuw gesprek starten met je contactpersonen doe je via de knop 'Start gesprek' op je home-page (zie afbeelding). Je kunt je gesprek een onderwerp geven en vervolgens je eerste bericht in het gesprek typen. 



Een bericht ontvangen


Je kunt van je contactpersonen ook berichten ontvangen. Je ontvangt een e-mail als je een nieuw bericht hebt ontvangen. De inhoud van dit bericht kun je (in verband met veiligheid) alleen in het Minddistrict platform lezen. Alle ongelezen berichten zie je in het panel 'Gesprekken' op je homepage of onder de tab 'Gesprekken' met de tag 'ongelezen'. Klik het bericht aan om het te lezen en (indien gewenst) op te reageren. Je wordt vanzelf naar het ongelezen bericht binnen het gesprek geleid.


Let op: Als je online bent in het platform en je gesprekspartner is dat ook, dan ontvang je geen notificatie e-mail. 


Wil je het aantal notificatie e-mails dat je ontvangt aanpassen, dan kun je dat doen bij je instellingen.


Een gesprek beheren


Een gesprek heeft altijd een beheerder. Dit is de persoon die het gesprek is gestart. Dit kan dus zowel de cliënt als de hulpverlener zijn. Als de beheerder een hulpverlener is, kan de hulpverlener het gesprek overdragen aan een andere hulpverlener. 


Let op: Hierbij is het wel noodzakelijk dat de overnemende hulpverlener gekoppeld is alle deelnemende cliënten van het gesprek.


Als beheerder van een gesprek kun je:

  • Het onderwerp van een gesprek aanpassen;
  • Deelnemers toevoegen;
  • Deelnemers verwijderen;
  • Beheerderschap overdragen aan een andere hulpverlener;
  • Een bijlage versturen (max. 10 MB per bijlage; max. 40 MB per bericht);
  • Een bericht bewerken;
  • Eventueel een videobelgesprek starten (deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar).


Een gesprek zonder berichten wordt automatisch na 24 uur verwijderd.



Een bericht in een gesprek verwijderen


Per ongeluk een bericht of bijlage naar een verkeerde cliënt verzonden? Een bericht met privacygegevens naar de verkeerde persoon? Je kunt meteen een bericht of bijlage met privacygevoelige informatie uit een gesprek te verwijderen. Je kunt met de muis over het bericht gaan en dan verschijnt de mogelijkheid om het bericht te verwijderen door het prullenbak-icoontje.



Bevestig in het daarop volgende scherm dat er gevoelige informatie is gedeeld die niet in het gesprek thuis hoort. Daarnaast wordt geadviseerd om het protocol van de organisatie te volgen als er sprake is van een datalek.


Let op: Je kunt deze functionaliteit alleen gebruiken bij sprake van een datalek.



De deelnemers in het gesprek zien een melding dat het bericht is verwijderd. Er wordt een taak verzonden nadat een bericht is verwijderd naar de applicatiebeheerder(s) om het bericht permanent uit de database te kunnen verwijderen. Het verwijderen van een bericht wordt bijgehouden in een log. Het log is alleen toegankelijk voor de applicatiebeheerder(s).


Een gesprek verlaten


Als deelnemer kun je een gesprek verlaten. Je kunt dan nog wel de historie van het gesprek terugzien, maar je zult geen nieuwe berichten meer ontvangen in dat gesprek.


De beheerder van het gesprek kan het gesprek niet verlaten.


Een groepsgesprek starten


De beheerder van een gesprek kan deelnemers toevoegen aan een gesprek. Zo ontstaat er een groepsgesprek met meer dan 2 deelnemers. Als hulpverlener kun je een groepsgesprek starten met 1 of meerdere cliënten én 1 of meerdere hulpverleners. Je kunt alléén je eigen contactpersonen toevoegen aan een gesprek. Klik op 'Deelnemers toevoegen' in de deelnemerslijst.


Wanneer er deelnemers in een gesprek worden gebracht die géén contactpersoon van elkaar zijn, dan krijgen zij automatisch de optie aangeboden om een nickname in te stellen. Zo kunnen zij anoniem deelnemen aan het gesprek. 


Cliënten kunnen ook een groepsgesprek starten. Zij kunnen bijvoorbeeld hun naasten toevoegen in een gesprek met de hulpverlener. Ook cliënten kunnen alleen hun eigen contactpersonen toevoegen in een gesprek. 


Anoniem


Als hulpverlener heb je toegang tot de accounts van jouw eigen caseload. Het is mogelijk om uitgenodigd te worden in gesprekken met cliënten die niet tot jouw caseload behoren (als je bijvoorbeeld wordt toegevoegd door een collega professional). Om de privacy van deze cliënten te waarborgen zie je een nickname van de cliënt of je ziet 'anoniem'. Anoniem betekent dat deelnemers nog geen nickname hebben ingesteld. Als je gaat deelnemen aan een gesprek met onbekende deelnemers, wordt je automatisch gevraagd om eerst de nickname in te stellen.