Momenteel is Minddistrict geleidelijk aan het overstappen naar een nieuw videobelsysteem.

Niet elke organisatie biedt de optie tot videobellen. In dat geval zie je deze functie niet beschikbaar in jouw platform.

Let op: het nieuwe videobellen is momenteel nog in Beta-fase (ontwikkelingsfase). Er kunnen de komende maanden nog veranderingen/verbeteringen plaatsvinden.

Het kan zijn dat het jouw organisatie het nieuwe videobelsysteem heeft aangezet of dat je nog het oude videobellen gebruikt.  Per 1 januari 2020 stopt het oude videobellen en is iedereen overgestapt op het nieuwe videobellen.

Waarom komt er een nieuw videobelsysteem?

Het nieuwe videobellen is op meer besturingssystemen mogelijk dan het oude videobellen. Daarom is het nieuwe videobellen toekomstbestendiger. Hierbij heb je voor de nieuwe functionaliteit geen aparte software/app nodig om het te laten werken. Inloggen op je Minddistrictplatform via de browser is genoeg om een videobelgesprek te kunnen starten. Op dit moment moet je de Vidyo mobile app eerst nog installeren op je mobiele apparaat, dat hoeft dus niet meer.

Ook met het nieuwe videobellen kun je met je contactpersonen in Minddistrict een beveiligd videobelgesprek voeren.

Instructies voor het nieuwe videobellen

Het nieuwe videobellen werkt op alle browsers behalve op Internet Explorer. Het nieuwe videobellen werkt niet met de browser Internet Explorer omdat deze verouderd is. Het videobellen werkt het best op Google Chrome.

1. Het nieuwe videobellen is onderdeel geworden van de tekstconversaties. Je vindt het nieuwe videobellen wanneer je klikt op 'start gesprek' met degene met wie je wilt communiceren.
  2. Je krijgt vervolgens een melding vanuit de browser om de microfoon en webcam toe te staan. Sta dit toe om een videobelgesprek te kunnen uitvoeren. Het verschilt per browser of dit bij elk videobelgesprek wordt gevraagd of dat je eenmalig toestemming hoeft te geven.

Minddistrict biedt naast de berichtenfunctie ook de optie om te videobellen. Je kunt een videogesprek hebben met je contactpersonen binnen het Minddistrict platform.

Instructies voor het oude videobellen

Om te kunnen videobellen maakt Minddistrict gebruik van de software van VidyoDesktop (voor de computer) en VidyoMobile (voor smartphone of tablet). Als gebruiker moet je deze software installeren om een videogesprek te kunnen voeren. Je kunt de software downloaden via https://www.minddistrict.com/nl-nl/videobellen

Start je een videogesprek zonder de software geïnstalleerd te hebben? Geen probleem. Binnen Minddistrict zul je een melding krijgen dat de software niet gevonden is en volgt een instructie om dit alsnog te installeren.

Een videogesprek starten

Om een videogesprek te starten klik je op de knop 'Start videogesprek'. Deze knop is actief als je contactpersoon ook online en beschikbaar is.

Een videogesprek beëindigen

Je kunt een videogesprek beëindigen met de knop 'Beëindig videogesprek'.