Op deze pagina wordt de functionaliteit videobellen uitgelegd. Wil je snel starten met videobellen? Klik dan hier voor instructies.

INHOUDSOPGAVE

Videobellen

Met videobellen kun je op afstand een veilig gesprek voeren binnen het platform met je cliënt. Cliënten kunnen met jou spreken vanuit hun vertrouwde thuisomgeving. Ook met collega professionals kun je een videobelgesprek starten.

Niet elke organisatie biedt de optie tot videobellen. In dat geval zie je deze functie niet beschikbaar in jouw platform.

Let op: videobellen is niet mogelijk met de browser Internet Explorer. Videobellen werkt het beste op de browser Chrome.

Start een gesprek

Videobellen is onderdeel van de gesprekkenfunctionaliteit in het platform.

Stap 1. Klik op het gesprekswolkje van een cliënt- of professionalaccount waarmee je een gesprek wilt starten. Je kunt een bestaand gesprek openen onder tab 'Gesprekken'.

Stap 2. Klik op 'start videobelgesprek'.

Stap 3. Sta toe dat de browser de camera en de microfoon gebruikt.

Ervaar je problemen bij het opstarten van een videogesprek, klik dan hier voor oplossingen.

Het videobelgesprek opent zich in een nieuw tabblad. Hierdoor heb je mogelijkheid om in het andere tabblad het Minddistrict platform te blijven gebruiken zonder dat het invloed heeft op het videobelgesprek. Je kunt naast het videobellen elkaar berichten blijven versturen.

Videobelfunctionaliteiten

Het videobellen bevat een aantal functionaliteiten. In een videobelgesprek kun je:

• het scherm vergroten.
  • je scherm delen.
  • je mircofoon aan- of uitzetten.
  • je camera aan- of uitzetten.
  • het gesprek beëindigen.
  • meerdere deelnemers uitnodigen (degene die het gesprek is beheerder van het gesprek), tot maximaal 12. Klik hier om te zien hoe je dit kunt doen.

Daarnaast kun je zien welke deelnemers er in het gesprek zitten en of zij hun microfoon aan of uit hebben. Er is een klok ingebouwd zodat je kunt zien hoe lang het gesprek duurt.

https://s3.amazonaws.com/cdn.freshdesk.com/data/helpdesk/attachments/production/17052485028/original/bMXzTzA9BW9nrX3_a5bTIiwTCoDtiTdSCw.jpg?1576847917

Legenda