Het is mogelijk om met een groep te videobellen. Hier lees je hoe dat moet.

Tip: spreek vooraf met elkaar af wie het videogesprek opstart. Zo voorkom je dat er verschillende gesprekken door verschillende deelnemers worden gestart.

Je kunt met zowel cliënten als met professionals een groepsgesprek hebben. Als er deelnemers in een groepsgesprek zitten die niet met elkaar gekoppeld zijn in het platform, dan wordt die deelnemers gevraagd om een nickname in te voeren in verband met privacy.

Groepsgesprek starten

Stap 1: klik op ‘Start gesprek’ met een eerste deelnemer.

Stap 2. Voeg andere deelnemers toe aan dit gesprek. Dit doe je via het 'deelnemersicoontje''.

Stap 3: Start het videogesprek via de knop 'Start videogesprek'.

Alle deelnemers krijgen nu een oproep in hun scherm. Jullie kunnen videobellen!

Je kunt met maximaal 12 personen een groepsgesprek voeren.

Belangrijk om te weten bij groepsgesprekken

De videobel-infrastructuur kan een vrijwel onbeperkt aantal gelijktijdige sessies en deelnemers aan. Toch hebben wij de limiet voor het aantal deelnemers op 12 deelnemers gezet. De reden hiervoor is dat de internetverbinding en het apparaat van de eindgebruiker mogelijk wel zorgen voor verminderde beeldkwaliteit. Elk gebruiker zal meerdere videobel-streams aan moeten kunnen. Dit kost extra bandbreedte en vergt extra rekenkracht van het apparaten waarmee deelnemers videobellen. Dit neemt toe per het aantal deelnemers. Zo kan het dus zijn dat meerderen probleemloos groepsgesprekken kunnen voeren en iemand anders problemen ervaart.

Elke deelnemer kan in elk geval de basis testen door de test te doen die inzicht geeft in de te verwachte videobelkwaliteit: https://tokbox.com/developer/tools/precall/. Let wel, dit geeft geen inzicht in de te verwachte videobelkwaliteit van een groepsgesprek. Er is geen test voor groepsgesprekken die je vooraf kunt doen.

Tip: mensen zetten vaak hun microfoon even uit als ze niet spreken, om zo achtergrondruis te voorkomen. Zet ook je videobeeld uit als je niet aan het woord bent. Dit scheelt voor alle participanten ook in de belasting van bandbreedte verbruik en rekenkracht van het apparaat.

Ervaar je problemen met videobellen? Klik hier voor de meest voorkomende problemen en oplossingen.