Het is mogelijk een cliëntaccount over te dragen/over te nemen van een collega. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer een collega of jijzelf langdurige afwezig zal zijn of uit dienst zal gaan.

Hoe neem ik een cliënt over?

Is jouw collega plots uitgevallen en is er geen overdracht moment geweest? Het is niet mogelijk om jezelf te koppelen aan een cliënt buiten je eigen caseload. De secretaresse in het platform kan dit voor jou doen. Klik hier hoe je kunt zoeken naar de secretaresse(s) in het platform.

Heeft niemand de rol van secretaresse in het platform? De applicatiebeheerder heeft de rechten om zichzelf of een andere professional de rol van secretaresse te geven. Je kunt hier voor contact opnemen met de applicatiebeheerder van het platform. Klik hier hoe je dit kunt doen.

De secretaresse (ont)koppelt cliëntaccounts op dezelfde manier zoals hieronder uitgelegd.

Hoe draag ik een cliënt over?

Cliënten overdragen kan zowel door de secretaresse van het platform worden uitgevoerd als door jezelf.

Je neemt de volgende stappen om een cliënt over te dragen:

1. Koppel eerst de hulpverlener die jouw cliënt gaat overnemen aan het cliëntaccount. Open het cliëntaccount klik op 'Professionals' in het linkermenu. Klik vervolgens op 'Hulpverlener koppelen' en selecteer jouw collega.

2. Vervolgens moet je de tools die je begeleidt overdragen aan jouw collega.

Belangrijk: Dit is een belangrijke stap. Als de tools niet worden overdragen, worden alle tools 'onbegeleid'. De feedbackmomenten worden niet automatisch uitgezet. Wanneer een cliënt een verzendmoment heeft, zal dit verzendmoment bij niemand aankomen. De cliënt kan dan niet verder met de tool.

Open het cliëntaccount en klik op 'Professionals' in het linkermenu. Klik vervolgens op 'Beheer relatie' bij je eigen naam. Vink alle tools aan, selecteer de nieuwe hulpverlener en klik op de knop 'Tools overdragen aan hulpverlener'

3. Ontkoppel tot jezelf.