Modules zijn online interventies die je als hulpverlener kan inzetten als ondersteuning of als aanvulling op een (behandel)traject. Deze modules worden in samenwerking met experts en cliënten ontwikkeld. Ze bevatten uitleg, video’s en illustraties, oefeningen en voorbeelden.  Als hulpverlener kun je feedback geven op de oefeningen van je cliënt.

Modules kunnen via het web gemaakt worden. Wilt je cliënt liever in de Minddistrict app werken? Kijk dan eens bij mobiele modules. Dit zijn modules die naast de browser óók in de Minddistrict app gemaakt kunnen worden.

Hoe start je een module?

1. Zoek in de catalogus naar de gewenste module en klik op 'Wijs toe'.

2. Selecteer de gewenste cliënt.

3. Kies of je de module wilt toevoegen aan een bestaande modulelijst of een nieuwe modulelijst wilt starten (voor meer informatie zie kopje 'Modulelijst').

4. Stel in of je de module met of zonder feedback wilt begeleiden. Klaar!

Module begeleiden

Een module is opgebouwd uit sessies. Het aantal sessies varieert per module. Een cliënt doorloopt de sessies 1 voor 1. We maken onderscheid tussen sessies 'met feedbackmomenten' en sessies 'zonder feedbackmomenten':

• Met feedback: Op een sessie met een feedbackmoment geef je als hulpverlener online feedback. Je cliënt kan niet door met de module totdat jij feedback hebt gegeven.

• Zonder feedback: Een sessie zonder feedbackmoment doorloopt de cliënt zelfstandig. Als hij of zij klaar is slaat hij de antwoorden op en kan direct door met de volgende sessie. Jij krijgt geen taak om feedback te geven.

Het verschil tussen een sessie met of zonder feedback zie je zo:

De eerste sessie is zonder feedback, de tweede en derde zijn mét feedback

Module passend maken

Je kunt een module op maat maken voor je cliënt. Je kunt een module aanpassen nadat je deze voor een cliënt hebt klaargezet. Klik op 'Sessies aanpassen'.

Zo kun je:

• Sessies toevoegen
  • Sessies verwijderen
  • De volgorde van sessie veranderen
  • Feedback aan- of uitzetten per sessie

Klik op 'Edit mode verlaten' als je de wijzigingen wilt opslaan en het scherm wilt verlaten.

Module verwijderen

Het is niet mogelijk om een module in zijn geheel te verwijderen. Mocht je per ongeluk een onjuiste module hebben klaargezet dan kun je het volgende doen:

1. Open de betreffende module en klik op 'Aanpassen'.
  2. Breek de actieve sessie af (knop Afbreken in de sessie).
  3. Verwijder alle overige sessies uit de module.
  4. Sla de wijzigingen op.
  5. Optioneel: wijzig te titel van de module in bijvoorbeeld [Niet van toepassing]

Deze handelingen zorgen ervoor dat:

• Je cliënt geen taken meer ontvangt om de module te maken.
  • De module voor de cliënt verplaatst naar de afgeronde modules.