Modules zijn online interventies die je als hulpverlener kan inzetten als ondersteuning of als aanvulling op een (behandel)traject. Deze modules worden in samenwerking met experts en cliënten ontwikkeld. Ze bevatten uitleg, video’s en illustraties, oefeningen en voorbeelden.  Als hulpverlener kun je feedback geven op de oefeningen van je cliënt.

Modules kunnen via internet gemaakt worden. Wil je cliënt liever in de Minddistrict app werken? Kijk dan eens bij mobiele modules. Dit zijn modules die naast de browser óók in de Minddistrict app gemaakt kunnen worden.

Hoe start je een module?

1. Zoek in de catalogus naar de gewenste module
  2. Klik op 'Toevoegen aan cliënt'  (zie afbeelding)
  3. Selecteer de gewenste cliënt
  4. Stel de module in zoals gewenst. Klaar!

Een module begeleiden

Sessies

Een module is opgebouwd uit sessies. Het aantal sessies varieert per module. Een cliënt doorloopt de sessies 1 voor 1. We maken onderscheid tussen sessies met feedbackmomenten en sessies zonder feedbackmomenten.

Met feedback

Op een sessie met een feedbackmoment geef je als hulpverlener online feedback. Je cliënt kan niet door met de module totdat jij feedback hebt gegeven.

Zonder feedback

Een sessie zonder feedbackmoment doorloopt de cliënt zelfstandig. Als hij of zij klaar is slaat hij de antwoorden op en kan direct door met de volgende sessie. Jij krijgt geen taak om feedback te geven.

Het verschil tussen een sessie met of zonder feedback zie je zo:

De eerste sessie in zonder feedback, de tweede en derde zijn mét feedback

Een module aanpassen

Je kunt een module op maat maken voor je cliënt. Zo kun je:

• Sessies toevoegen
  • Sessies verwijderen
  • De volgorde van sessie veranderen
  • Feedback aan- of uitzetten per sessie

Je kunt een module aanpassen nadat je deze voor een cliënt hebt klaargezet.

Kun je een module verwijderen?

Het is niet mogelijk om een module in zijn geheel te verwijderen. Mocht je per ongeluk een onjuiste module hebben klaargezet dan kun je het volgende doen:

1. Open de betreffende module en klik op Aanpassen
  2. Breek de actieve sessie af (knop Afbreken in de sessie).
  3. Verwijder alle overige sessies uit de module.
  4. Sla de wijzigingen op.

Optioneel: wijzig te titel van de module.

Deze handelingen zorgen ervoor dat:

• Je cliënt geen taken meer ontvangt om de module te maken.
  • De module voor de cliënt verplaatst naar de afgeronde modules.